TANI KİTLERİ GELİŞTİRİLMESİ

Sağlıklı bir toplum ve kaliteli bir yaşam için hastalıkların erken teşhisi ve tedavisi oldukça önemlidir. Tanı kitleri hayatî bir hastalığın erken teşhisinde kullanılabilen önemli belirteçlerdir. Hızlı tanı kitlerinde kullanılan tespit ajanları antikorlardan ve antijenik determinantlardan oluşmaktadır. Teşhis seçiciliğini arttırmak için monoklonal antikorlar, üretim ve kullanımda herhangi bir sorun olmaması (üretim tesislerinin gerektirdiği standartlardan ötürü) için ise rekombinant proteinler seçilmektedir.  Bunların yanında moleküler tanı kitleri de insan, hayvan ya da bitkilerdeki hastalıkların tanımlanmasında oldukça önem arz etmektedir. Çalışma konularımız arasında, rekombinant proteinlerin kullanıldığı hızlı ve etkin tanı testleri geliştirilmesi konuları bulunmaktadır.